25 januari 2023

Gemeente Zwartewaterland maakt nieuw bestemmingsplan onherroepelijk

Nieuwbouwwijkje aan ‘De Whaa’

Het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van de voormalige locatie van Roskam en Klaver in Zwartsluis is onherroepelijk geworden! Op deze mooie locatie wordt met het nieuwe bestemmingsplan een nieuwbouwwijkje gerealiseerd met een appartementencomplex en maximaal negen vrijstaande woningen. Van der Steeg gaat hier verder met de ontwikkeling en realisatie van het appartementencomplex met in totaal 13 appartementen.

Impressie project Van der Steeg Zwartsluis

Impressie ‘De Whaa’

Het plan valt onder de nieuwe buitendijkse ontwikkelingen en krijgt de naam ‘De Whaa’. De “werf” is als inspiratie gebruikt voor de nieuwe identiteit van het gebied. Deze gebieden met scheepwerven en houtzagerijen die vaak net buiten de kern liggen lijken te passen bij het huidige karakter van de plek. De referentie doet recht aan zowel de historische context, het utilitaire karakter als de positie aan de waterkant. Een hedendaagse interpretatie van een dergelijk gebied biedt volop handvaten voor een kwalitatief en samenhangend gebied.

Locatie project De Whaa Zwartsluis

Betrokken partners en planning

Het plan is ontwikkeld in samenwerking met Kroon B.V., gemeente Zwartewaterland en BDG architecten. Wij streven ernaar om de appartementen dit jaar in verkoop te brengen.

Naast het appartementencomplex worden negen vrijstaande woningen gerealiseerd. De particuliere kavels voor de woningen worden aangeboden via Bonthuis Vaartjes Makelaars.

Bonthuis Vaartjes Makelaars