25 juli 2023

Gunningsbeslissing Zeeheldenwijk Urk

Gemeente Urk selecteert drie partijen voor nieuwbouw in Zeeheldenwijk

De gunning van projectmatige woningbouw in de Zeeheldenwijk is onherroepelijk geworden! Na maanden van voorbereiding viel afgelopen juni de gunningsbeslissing voor dit nieuwbouwproject. In de eerste fase worden 193 projectmatige woningen gebouwd en het gaat om verschillende woningtypes zoals rijwoningen, appartementen en twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. De geselecteerde partijen zijn een combinatie OVT ontwikkeling & Schutte Bouwbedrijf, Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen en HEUTBOUW. Wij, Van der Steeg, gaan hier verder met de ontwikkeling en realisatie van in totaal 110 woningen, verdeeld over drie woonvelden.
Overzicht Zeeheldenwijk Urk

Wethouder Nathanaël Middelkoop: ‘We zijn blij dat we met deze gunningsbeslissing op korte termijn kunnen starten met de bouw van nieuwe woningen in de Zeeheldenwijk voor een brede doelgroep van de Urker bevolking. Wij zijn in positieve zin verrast door de kwaliteit én prijs van de ingediende plannen. Met de plannen van deze fase in de Zeeheldenwijk kunnen we woningen bouwen die bereikbaar zijn voor starters’.

Zeeheldenwijk Urk Van der Steeg

Het is de bedoeling dat de bouw van de woningen begin 2024 start. Op 14 oktober a.s. zal er daarom een woonbeurs zijn waar de plannen gepresenteerd worden. Hier zal tevens de start zijn van de lotingsprocedure voor in ieder geval de rijwoningen. De woonbeurs biedt belangstellenden en potentiële kopers informatie van de projectmatige woningen in de Zeeheldenwijk.

De woningen zijn ontworpen in samenwerking met ZAAK VAN NN en 1:1 Architectuur.

 

bron: zeeheldenwijk-urk.nl