15 december 2021

Watergroen wonen in Stadshagen

Samen bouwen aan een klimaatbestendige toekomst

Wij kijken vast vooruit! Want met de eerste informatieavond van de 86 woningen Watergroen Wonen Breezicht Noord (Stadshagen, Zwolle) hebben we iets heel moois voor 2022 in petto. In opdracht van VanWonen gaan we 64 rijwoningen, 16 tweekappers en 6 vrijstaande woningen realiseren. De start van de bouw staat voor volgend jaar gepland, maar inmiddels is er achter de schermen al veel werk verzet. In hoog tempo is in een bouwteam met onder andere een uitstekende inzet van Zaak van NN om binnen een kort tijdbestek te presteren, en ook Schreuders Bouwtechniek, het ontwerpproces doorlopen. Dat maakt werken in een bouwteam zo waardevol. Een traject dat ons op basis van vertrouwen door Van Wonen is gegund; een heel fijn vertrekpunt voor de rest van het project.

Van der Steeg Watergroen wonen Breezicht Stadshagen Zwolle

We gaan straks bouwen in de groene buurtschappen Wierde en Beemd, onderdeel van Breezicht Noord. Onze aandacht voor een klimaatbestendige toekomst vinden we terug in de inzet van duurzame technieken, waardoor de woningen energieneutraal zijn. Verder heeft de gemeente de wijk ‘water robuust’ ontworpen, door slimme inzet van wadi’s en een infiltratieriolering.

Watergroen wonen Breezicht Stadshagen Zwolle

Kortom: een bijzonder mooi project. De eerste officiële informatieavond vond plaats in het PEC Stadion in Zwolle. Er was volop belangstelling en alle woningen staan onder optie. Een waanzinnige impuls om verder te gaan met de ontwikkeling!

Kijk voor meer informatie:

Breezicht Noord