Van der Steeg_Hasselt Huys om de Weede

Huys Om de Weede

H
Plaats

Hasselt

Architect

De Bruin Architecten

Project status

Afgeronde projecten

Bouwperiode

2021-2022

Situatieschets_Huys om de Weede

12 nieuwbouwwoningen in Huys om de Weede in Hasselt: 2 stijlvolle Herenhuizen, 4 rijwoningen en 6 levensloopbestendige woningen

Drie verschillende woningtypes

‘Huys om de Weede’ bestaat uit twaalf woningen in drie verschillende woningtypes. Op de kop van het project bevinden zich de twee charmante Herenhuyzen die samen het visitekaartje van het project vormen. In het statige Herenhuys geniet je van drie woonlagen met maar liefst 800 m3 in een bijzondere indeling.
Aan weerszijden daarachter liggen de Schuurhuyzen en de Hofhuyzen. De vier geschakelde Schuurhuyzen vormen samen een woonblok dat in stijl en architectuur naadloos aansluit op de overige gebouwen, met een heel eigen karakter. Het Hofhuys is een levensloopbestendige woning met een compleet woonprogramma op de begane grond.

Tussen de woningen bevindt zich een steeg die uitmondt in een gemeenschappelijk tuintje. Je bereikt de steeg via een poort tussen twee woningen, geheel in de stijl van vroeger. Door zo’n poort werden de koetsen en paarden naar binnen gereden. Een knipoog naar het historische verleden van Hasselt.

Duurzaam wonen in Hasselt

Hanzestad Hasselt maakte in de Middeleeuwen een enorme bloeiperiode door. De historische gevelpandjes uit die tijd getuigen daar nu nog van. Het ontwerp van Huys om de Weede sluit prachtig aan bij het authentieke karakter van de stad. Aan de rand van de stad ligt de ruim opgezette nieuwbouwwijk ‘Om de Weede’, omgeven door landelijk groen, water, weide, vogels en frisse lucht. Huys om de Weede ligt aan de entree van deze wijk. De woningen zijn gasloos en uitgerust met een lucht-/waterwarmtepomp met vloerverwarming door de gehele woning.

Van der Steeg_Hasselt Huys om de Weede_Herenhuys
Van der Steeg_Hasselt Huys om de Weede_Herenhuys_wapen
Van der Steeg_Hasselt Huys om de Weede_Hofhuyzen
Van der Steeg_Hasselt Huys om de Weede_Hofhuyzen hoekwoning
Van der Steeg_Hasselt Huys om de Weede_Hofhuyzen en Schuurhuyzen
Van der Steeg_Hasselt Huys om de Weede_Schuurhuyzen raam
Swipe voor meer foto's

Verkopende partijen

Bonthuis Vaartjes Makelaars
038 – 38 66 666
www.bvmakelaars.nl

Bert Leistra ERA Makelaardij
06 – 51 11 01 14
www.bertleistra.nl

A
Contact_Anne_van_der_Steeg

Meer weten over dit project? Vraag het Anne!

Dit project is al opgeleverd, maar wellicht kan ik je helpen met een woning van een ander project.

Neem contact met mij op

Bekijk ook deze projecten